Iš pradžių pagaminamas įdaras. Svieste paspirginami sukapoti svogūnai, virti sukapoti grybai ir duonos trupiniai. Pridedama smulkiai supjaustytų lašinukų, pabarstoma maltų pipirų, druskos, įmušamas žalias kiaušinis ir viskas išmaišoma.
Vyniotiniams mėsa supjaustoma skersai raumenų. Truputį išmušama mediniu kūjeliu, pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
Ant mėsos gabaliukų uždedama paruošto įdaro, jie suvyniojami pailgais ritinėliais ir aprišami baltu siūlu, kad neišsivyniotų. Po to jie apvoliojami miltuose ir apspirginami aliejuje. Apspirginti vyniotiniai troškinami su prieskoninėmis daržovėmis (morkomis, salierais, petražolėmis, svogūnais), kol pasidaro minkšti (1—1,5 val.). Baigiant troškinti, įberiama truputis juodos duonos trupinių, įpilama grietinės. Paduodant, iš mėsos išimami siūlai, vyniotiniai gražiai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami perkoštu padažu. Prie vyniotinių tinka karšta biri grikių, perlinių kruopų ar bulvių košė. Atskirai paduodami rauginti agurkai, krienai ar žalių daržovių salotos.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)