1.
Tešlai į prikaistuvį beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės ir, nuolat maišydami, kaitiname, kol masė taps vientisa ir cukrus ištirps. Tuomet masę šiek tiek atvėsiname.
2.
Kiaušinius mušame į dubenį ir paplakame šakute, kol suputos. Kiaušinių plakinį supilame į medaus ir sviesto masę. Actu nugesiname sodą ir iš karto supilame į turimą masę. Viską išmaišome. Beriame miltus, užminkome tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų.
3.
Tešlą daliname į 5 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą.
4.
Kepame po vieną iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Todėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 22-24 cm skersmens formos dugną ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.
5.
Kremui želatiną užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti 20 min. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
6.
Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Želatiną po truputį, maišant, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą, laikome tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
7.
Surinkimas. Paplotį tepame kremu, išlyginame, dedame kitą paplotį. Taip sluoksniuojame, kol sutepsime visą tortą. Viršų ir šonus taip pat patepame. Statome į šaldytuvą stingti.
8.
Lakštų likučius sutriname iki trupinių. Sustingusį tortą apibarstome trupiniais. Puošiame pagal fantaziją. Puikiai tinka ir gražiai atrodo tiesiog pabarstytas cukraus pudra ar kakava. Aš šį kartą puošiau cukrinės masės baltomis ramunėmis ir auksiniais pabarstukais.