1.
Tešlai išmaišome miltus, cukrų ir druską.
2.
Sudedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kapojame peiliu, šakute arba trupiname pirštais, kad gautųsi trupinukai. Svarbu sujungti sviestą su miltais kuo greičiau, kol sviestas nepradėjo tirpti nuo šilumos.
3.
Pilame ledinį vandenį ir greitai užminkome tešlą. Jo pilame tiek, kad tešla susijungtų į vientisą masę.
4.
Tešlą susukame į 4 kamuoliukus ir įvyniojame į maistinę plėvelę. Dedame valandai į šaldytuvą (galima pasiruošti iš vakaro).
5.
Verdame karamelę aplšlakstymui. Iš pradžių į puodą dedame cukrų bei maišydami kaitiname, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą.
6.
Tada po truputį dedame sviesto gabaliukus ir maišome.
7.
Kai sviestas ištirpsta, nuimame nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartus supilame grietinėlę. Visą laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus.
8.
Kai gauname vienalytę masę, supilame ją į dubenėlį. Atidedame vėsti ir stingti.
9.
Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome griežinėliais. Sumaišome su cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis.
10.
Atšaldytus tešlos kamuoliukus iškočiojame į apvalius blynus (po vieną). Tešla nebus patogi kočioti, tad apiberkite miltais pagrindą ir kočėlą. Plonai kočioti nereikia, geriausia apie 0,5–1 cm storio.
11.
Tešlos blynelius perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dedame obuolių skilteles. Tešlos šonus užlenkiame į vidų. Obuolių įdarą apliejame karamele (maždaug puse pagaminto kiekio).
12.
Dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinį su pienu ir patepame tešlos šonus.
13.
Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30–35 min., kol kraštai gražiai paruduos. Likus 15 min. apibarstome migdolų plokštelėmis.
14.
Jeigu tešlos krašteliai kepimo pradžioje atsilapoja, lengvai prispauskite juos atgal peiliu.
15.
Iškepusias galetes apšlakstome karamele. Labai rekomenduojame paragauti su ledais arba plakta grietinėle.