Autorius apie receptą:
Be galo skanus, tirpstantis burnoje kremas, kuris puikiai tinka puošti keksiukams arba tortams. Maskarponė jam suteikia nuostabios konsistencijos ir kremiškumo, tokio
Be galo skanus, tirpstantis burnoje kremas, kuris puikiai tinka puošti keksiukams arba tortams. Maskarponė jam suteikia nuostabios konsistencijos ir kremiškumo, tokio tiramisiško poskonio. O jeigu norite įvairiau, galite į jį įmaišyti šaukštelį tirpios kavos (prieš tai ją ištirpinkite grietinėlėje) arba šiek tiek tirpinto šokolado (arba kokybiškos kakavos).
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų
maskarponės sūrio
200 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų
cukraus
1 šaukštelis
vanilės ekstrakto
(arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudedu maskarponę, supilu grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Dubenį naudoju vidutinio dydžio, nes jeigu bus labai mažas, grietinėlė taškysis, bet jeigu labai didelis, plakamą kremą teks dažnai "surinkinėti" nuo sienelių, jog išsiplaktų tolygiai :)
2.
Pradedu plakti mikseriu mažiausiu greičiu, jog ingredientai susimaišytų. Kai susimaišo, perjungiu greitį į vidutinį ir pamažu berdama cukrų plaku toliau iki kremas pradeda standėti. Tada greitį vėl sumažinu iki mažiausio, jog neperplakčiau, ir kai kremas atrodo pakankamai sustandėjęs, viršūnėlės gražios, su forma, baigiu plakti. Plakimo metu šaukštu arba mentele vis “surenku” kremą nuo dubens kraštų, jog išsiplaktų tolygiai.
3.
Šiuo kremu keksiukus (būtinai - visiškai atvėsusius!) galima puošti ir iškart, bet aš paprastai jį palaikau 15-20 minučių šaldytuve ir tada puošiu, nes pašalęs jis gražiau laiko formą. Kremo man užtenka papuošti 12-14 keksiukų.
4.
Keksiukus kremu puoškite arba prieš pat ragaudami, arba papuoštus laikykite šaldytuve, nes kaip ir kiti riebios konsistencijos kremai, taip ir šis, ilgiau palaikytas kambario temperatūroje dalies standumo jis netenka.
Man nepatiko šis receptas, labai bloga konsistencija gavosi, kremas tirpo net ir palaikius šaldytuve nuo keksiukų jis slydo kremas gavosi neskanus nors kai bandžiau kitų receptus gavosi puikiai
ATSAKYTI
Rima
2023-04-28 17:54
Reikia ideti grietineles standiklio pakeli, jo yra visuose prekybcentriuose pirkti, ir bus labai standus kremas.
ATSAKYTI
G
2023-04-26 19:56
kelis kartus dariau, kabai skystas .. plakiau el mikseriu, grietinėlė riebi..
ATSAKYTI
Viktorija
2022-11-14 19:37
Viskas išėjo puikiai:). Labai džiaugiuosi. Gavosi labai skanus ir buvo standus.
ATSAKYTI
Viktorija
2022-11-13 10:30
Man kilo klausimas, ar grietinėle būtinai turi būti plakamoji?
ATSAKYTI
Indrė
2022-11-14 10:58
Na, reikėtų riebesnės grietinėlės, nes liesa gali taip nesusiplakti ir sukristi.
ATSAKYTI
Ieva
2021-02-20 20:07
Na, bent man kremas nesigauna standus, nors ir laikytas šaldytuve. Grietinėlė plakamoji, naudotas mikseris. Atrodo tik išplakus lyg ir gera, bet ir tai skystoka.
ATSAKYTI
urte
2020-08-26 14:53
nežinau kaip jum gaunasi gera kremo konsistensija be želatinos ATSAKYTI
Agnė
2020-08-26 18:12
Keli svarbūs dalykai: plakti reikia elektriniu plakikliu (mikseriu), grietinėlė turi būti riebi (plakamoji), indas turi būti švarus, o grietinėlė geriausia, kad būtų šalta :)
ATSAKYTI
Ruta
2021-11-13 13:17
as visada dedu paleli zele su bet kokiu skoniu, tuomet nekyla problemu su kremu
ATSAKYTI
Kepėja
2018-12-01 20:51
Puikiai gaunasi. Kremas gerai islaiko forma.
ATSAKYTI