Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Ingredientai:
250 gr makaronų
1 didelis baklažanas
1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas
2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako
4-5 šaukštai alyvų aliejaus
40 gr maltų graikinių riešutų
100 gr balto vyno
300 ml neriebios grietinėlės
4 šaukštai sūrio
Baziliko
Druskos, pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažaną nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną su česnaku. Sudėkite baklažano gabaliukus, išmaišykite. Įpilkite kelis šaukštus vandens, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol baklažanai taps minkšti, apie 10 minučių.
Sudėkite smulkintus riešutus ir supilkite baltą vyną. Viską išmaišykite. Palaukite kol vynas išgaruos. Sumažinkite ugnį iki mažos. Supilkite grietinėlę. Sudėkite sūrį ir bazilikus. Pagal skonį įdėkite pipirų ir druskos. Padažą įkaitinkite iki užvirimo. Išvirkite makaronus. Padažą dėkite ant makaronų.