Autorius apie receptą:
Taip paruošta sprandinė bus minkštutė, būtent tokios tekstūros, kokia ir turėtų būti mėsa. Svečiai šiam patiekalui abejingi tikrai neliks.
Taip paruošta sprandinė bus minkštutė, būtent tokios tekstūros, kokia ir turėtų būti mėsa. Svečiai šiam patiekalui abejingi tikrai neliks.
Tomas Rimydis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų
veršienos sprandinės
2 gramai
krapų
5 gramai
čiobrelių
5 gramai
peletrūno
5 gramai
šalavijo
pagal skonį
druskos
100
pipirų
10
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prieskonines žoleles susmulkintame.
2.
Sprandinę ištepame aliejumi ir tolygiai apibarstome žolelėmis, pagal skonį pagardiname druska.
3.
Sprandinę įsukame į plėvelę, užvakumuojame ir verdame Sous Vide būdu 55 temperatūroje 12 valandų.
4.
Išvirtai sprandinei leidžiame truputį atvėsti o tada apkepame karštoje keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
5.
Iškepusią pjaustome gabalėliais ir tiekiame su norimu garnyru (pvz. keptomis daržovėmis ar šviežių daržovių salotomis).
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.