LaMaistas TV laida - "Naujuosius pasitinkant"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Naujuosius pasitinkant"

Šio sekmadienio rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Valdas Šidla pasidalino įdomiomis ir skaniomis idėjomis šventiniam Naujųjų Metų stalui!

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Laidos svečias Valdas gamino nuostabiai skanius taco pyragėlius su vištiena ir daržovėmis. Šie užkandžiai visai nesudėtingai paruošiami, tad ilgai suktis virtuvėje nereikia, o rezultatas labai geras. Būtinai pabandykite ir Jūs, nuo stalo dings akimirksniu!

 

Taco pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

 

Antrąjam patiekalui Valdas pasirinko parodyti, kaip pagaminti nachos lėkštę su malta mėsa ir sūriu. Idealus užkandis Naujųjų Metų vakarėliui, net jei neturite daug laiko pasiruošimui - paruošti užtruks apie pusvalandį, tą galite padaryti net kartu su svečiais. Kiekvienas šį puikų užkandį gali personalizuoti pagal savo skonį - gausiau gardinti pipirais, sūriu, žalumynais ar kitais mėgstamais ingredientais.

 

Nachos lėkštę su malta mėsa ir sūriu nesudėtinga paruošti pagal savo skonį

 

Jei mėgstate kesadilijas, šios su sūriu ir kumpiu Jums tikrai patiks. Valdas parodė, kaip jas pagaminti labai paprastai, bet nepaprastai gardžiai. Galima padaryti aštresnes su jelapenais, o jei nemėgstate aštriai, jų galima iš viso nedėti, bet kokiu atveju bus ypatingai skanu.

 

Kesadilijos su sūriu ir kumpiu

 

O desertui Valdas siūlo pagaminti tortilijų “žagarėlių” su cinamonu, tikrai turėtų patikti visiems smaližiams. Daug laiko ir pastangų beveik neprireiks - jiems net nereikia minkyti tešlos, o išgraibstyti bus tiesiog akimirksniu.

 

Greiti tortilijų "žagarėliai" su cinamonu

 

Laidos šefas Tomas Rimydis parodė, kaip paruošti lėtai virtą veršienos sprandinę. Šis patiekalas puikiai tiks norint nustebinti artimuosius ar pasilepinti skaniais pietumis. Nors ir gaminama ilgiau, bet skonis tikrai atperka skirtą laiką. O šios veršienos sprandinės patiekimas atrodo nuostabiai - tikras gurmaniškas patiekalas.

 

Lėtai virta veršienos sprandinė

 

Jei mėgstate paštetus, Tomas parodė, kaip paprastai ir skaniai galima pasigaminti triušienos paštetą dar įdomiau. Paštetą patiekus su mėlynių uogiene jis įgaus dar sodresnį skonį. Tikrai verta išbandyti. Išbandyti verta, net jei paprastai nesate paštetų gerbėjas, šis ypatingas ir kitoks - ruošiamas be kepenėlių. Jis kremiškas, švelnus, o ranka vis tiesiasi prie dar vieno gabalėlio!

 

Triušienos paštetas įdomiau

 

Taip pat Tomas pasidalina patarimu ir paaiškina, kaip galima namuose naudoti puikią, pažangią maisto gaminimo technologiją - Sous Videcirkuliatorių. Šiame įrenginyje ilgą laiką gali būti palaikoma vienoda temperatūra, kas padeda kitaip, įdomiau, ypatingai paruošti įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, žuvis gali būti ruošiama 34 C laipsnių temperatūroje. Ruošiami patiekalai neturi tiesioginio sąlyčio su vandeniu, išlieka sultingi, maistingi ir labai skanūs.

 

Šefas Vylius Blauzdavičius ruošė antį su perlinėmis kruopomis. Antį reikia marinuoti paliekant ją šaltai, tačiau laukti tikrai verta. Kepimo pabaigoje naudojamas aptepas iš sojos ir medaus maloniai nustebins visus valgančiuosius, nuostabus skonis.

 

Kepta antis su perlinėmis kruopomis

 

Desertui Vylius parodė, kaip pagaminti visų smaližių širdis pavergusius šokoaldinius pyragėlius “Lava Cake”. Nuostabiai kvepiantis desertas, su viduryje išbėgančiu šokoladu negali nepatikti saldžiųjų patiekalų mėgėjams. O pagaminti visiškai nesudėtinga, kaip kad gali atrodyti. Būtina išbandyti.

 

Šokoladinis pyragėlis "Lava Cake"

 

Jei turite silkės ir norite pagaminti greitų užkandžių, tai Vyliaus gaminta užkandėlė su silke tam puikiai tinka. Itin greitai pagaminama, nebrangiai kainuojanti, nereikalaujanti sunkiai randamų ingredientų, bet labai puiki.

 

Greitos užkandėlė su silke

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital