Autorius apie receptą:
Gal kai kam tai jau nebus nauja, bet aš šiemet pirmą kartą išbandžiau kiek kitokiu būdu šaldyti įvairius žalumynus. Surašiau tai, ką šaldžiau aš, bet galite maišyti
Gal kai kam tai jau nebus nauja, bet aš šiemet pirmą kartą išbandžiau kiek kitokiu būdu šaldyti įvairius žalumynus. Surašiau tai, ką šaldžiau aš, bet galite maišyti žalumynus pagal savo skonį.
(...daugiau)(...mažiau)Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė:
Puiki ir visada pasiteisinanti idėja, kaip vasaros gėrybių skonį išsaugoti žiemai. Šis receptas puikiai tinka ir prieskoninių žalumynų mišiniams, kaip kad Jurgitos
Puiki ir visada pasiteisinanti idėja, kaip vasaros gėrybių skonį išsaugoti žiemai. Šis receptas puikiai tinka ir prieskoninių žalumynų mišiniams, kaip kad Jurgitos aprašytame recepte, tiek vienos rūšies žolelės šaldymui, pvz. galite pasidaryti krapų, petražolių, kalendrų ar kitų gardumynų ledukų. Jeigu norisi įvairovės, galite žolelių skonį paįvairinti įtarkuodami įspausdami česnako ar įtarkuodami citrinos žievelės.
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
šiek tiek
svogūnų laiškų
šiek tiek
laiškinių česnakų
šiek tiek
krapų
šiek tiek
špinatų
šiek tiek
alyvuogių aliejaus
šiek tiek
druskos
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Viską supjaustome ir dedame į elektrinį smulkintuvą, įpilame kelis šaukštus aliejaus (arba kiek norite; tai pat galima įberti druskos), ir sumalame iki norimos konsistencijos (galima tik šiek tiek pasmulkinti, galima malti iki tyrės konsistencijos).
2.
Sudedame į ledukų formas, užšaldome. Tuomet išimme iš formos, sudedame į dėžutę ar šaldymo maišelį ir laukiame žiemos, o sulaukus tereiks tiesiog įmesti kubelį žalumynų į sriubą, troškinį, padažą, makaronus ar kt. Skanaus!
Smulkiai supjaustyti krapų lapelius peiliu ir į užsukamus stiklainiukus, stipriai užsukti ir į šaldiklį. Patikėkit, dviejų metų ir nei kiek nepasikeitę. Kotelius nesumedėjusius taip pat supjaustyti norimo stambumo ir taip pat į šaldiklį. Bet kuriuo metų laiku tyrėsit agurkiukų raugimui.
ATSAKYTI