Autorius apie receptą:
Naudojau 250 mililitrų stiklinę.
Naudojau 250 mililitrų stiklinę.
Loreta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai
kiaušinių
1 stiklinė
cukraus
1 stiklinė
miltų
šiek tiek
vanilės
(pagal skonį)
Aptepimui:
šiek tiek
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir vanile labai gerai išplakti elektriniu plakikliu, plakti mažiausiai 5 minutes, masė turi patrigubėti. Tada įsijoti miltus ir iš lėto įmaišyti į kiaušinio ir cukraus masę, kol neliks gumuliukų.
2.
Formą su nuimamais kraštais iškloti kepimo popieriumi, dugną ir formos kraštus ištepti sviestu ir supilti tešlą. Viršų uždengti sviestu ištepta folija, sviestuota puse į vidų.
3.
Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 170 C laipsnių apie 30 minučių, po to sumažintį karštį iki 150 laipsnių ir pakepti dar 30 minučių. Kol kepa, orkaitės nepradaryti. Biksvitą palikti atvėsti ir pjaustyti tik atvėsus.