1.
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis, užbarstyti šaukštą cukraus, sumaišyto su cinamonu. Išmaišyti, jog obuoliai tolygiai pasidengtų.
2.
Kiaušinius puriai išplakti su likusiu įdarui skirtu cukrumi. Sudėti varškę ir elektriniu plakikliu gerai dar kartą permaišyti.
3.
Tešlai šaltą sviestą supjaustyti gabaliukais. Sudėti į sviestą miltus ir trinti tarp pirštų, kol gausis birūs trupiniai. Tada į trupinius suberti pusę stiklinės cukraus ir sumaišyti.
4.
Į kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią), išklotą kepimo popieriumi, suberti didesnę dalį trupininės tešlos. Ant viršaus dėti varškės masę, o ant jos - obuolių skilteles. Ant obuolių užberti likusius tešlos trupinius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (geriausiai kepti apatiniame orkaitės trečdalyje, kad gerai iškeptų pagrindas). Tada išjungti orkaitę ir palikti pyragą joje iki visiškai atvės.
6.
Pats skaniausias šis pyragas būna bent keletą valandų (idealu - per naktį) pastovėjęs šaldytuve.