Autorius apie receptą:
Labai skanūs ir šventiški lašišos suktinukai. Pagardinti špinatais ir citrina. Jei nemėgstate, špinatų galima ir nedėti, tuomet gardinkite mėgstamais žalumynais.
Labai skanūs ir šventiški lašišos suktinukai. Pagardinti špinatais ir citrina. Jei nemėgstate, špinatų galima ir nedėti, tuomet gardinkite mėgstamais žalumynais. Patiekti gardu su ryžiais ar traškiomis bulvytėmis.
(...daugiau)(...mažiau)
Ingrida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/5 kilogramo
lašišos filė
(1 vientiso gabalo)
50 gramų
špinatų
1 vienetas
citrinų
pagal skonį
druskos
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
pagal skonį
raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Špinatus perlieti verdančiu vandeniu, kad susileistų. Gerai nuvarvinti.
2.
Nulupti lašišos odą. Filė perpjauti perpus statmenai, tuomet kiekvieną gabalą į 3 - 4 vienodo pločio, pailgas juostas. Juostos turėtų būti apie 4-5 cm pločio ir apie 12 - 17 cm ilgio.
3.
Citriną perpjauti į tiek skiltelių, kiek lašišos juostų pavyko.
4.
Lašišą pabartyti druska ir pipirais, raudonėliais.
5.
Ant vieno lašišos galo uždėti citrinos skiltelę, paskirstyti šiek tiek špinatų. Lašišos juostą susukti į suktinuką. Sutvirtinti mediniu smeigtuku.
6.
Lašišos suktinukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, priklausomai nuo suktinukų storio. Iškepusius palikti dar 5 minutes pastovėti. Prieš patiekiant išimti smeigtukus.