1.
Lašišos filė perpjauname per pusę. Pabarstome druska, apelsininiais pipirais ir smulkinta viena česnako skiltele.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame lašišos kepsnius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir žuvis iškeps.
3.
Cukiniją supjaustome specialia pjaustykle, kad išeitų ilgi ir ploni šiaudeliai, tarsi ilgi makaronai.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame pasmulkintą likusį česnaką ir pakepiname šiek tiek. Sudedame cukinijų makaronus. Pabarstome druska ir pipirais. Pakepiname keletą minučių. Įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame šlakelį sulčių. Gerai išmaišome.
5.
Į lėkštes dedame cukinijų makaronus, šalia lašišos kepsnį. Skanaujame.