1.
Išmaišykite miltus, sausas mieles ir druską.
2.
Alyvuoges nusausinkite ir perpjaukite per pusę, tada įmaišykite į miltų, mielių bei druskos mišinį.
3.
Vandenį pašildyti iki šiltumo (užlašinus ant rankos, turi jaustis šilumą, bet neturi deginti). Pilkite vandenį š paruoštą masę ir viską gerai išmaišykite. Tešla bus šiek tiek lipni, bet taip turi būti.
4.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
5.
Po valandos šiek tiek rankomis išminkykite tešlą ir formuokite stačiakampį, jį sulenkite per pusę ir taip darykite su tešla kelis kartus. Galiausiai suformuokite duonos kepaliuką, šiek tiek įpjaukite viršų, kad gražiai "sprogtų" kepant, ir dėkite į aliejumi išteptą formą su dangčiu (pas mane paprasčiausia 5 l stiklinė forma troškiniams).
6.
Kepti 240 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min su uždengtu dangčiu ir vėliau dar 10 min be dangčio.
7.
Patiekite šiltą duonos riekę, patepkite sviestu, bei pabarstykite druska ir smulkintu česnaku - skanumėlis!