1.
Vištieną susmulkinti. Įberti kelis žiupsnius druskos, taipogi pipirų, lapelių, bazilikų, mairūno ir palikti pastovėti.
2.
Lašinukus smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje, vis vartant. Kai jie jau kiek pageltonuoja, sudėti vieną smulkintą svogūną ir dar kiek pakepinti. Išimti iš keptuvės spirgučius su svogūnais, nusunkti taukus.
3.
Ant mažo kiekio taukų, uždaroje keptuvėje, ant lėtos ugnies patroškinti vištieną, kol ji jau bus beveik minkšta. Į troškinimo pabaigą, galima įdėti smulkintų žalumynų.
4.
Vištieną sumaišyti su spirgučiais -įdaras paruoštas. Į šį įdarą būtų galima dėti ir daugiau daržovių, bet aš nenorėjau nutolti nuo tradiciškos lietuviškos virtuvės.
5.
Bulvės nuskusti ir sutarkuoti su 1 svogūnu. Lengvai nusunkti.
6.
Grietinę sumaišyti su kiaušiniais, maždaug šaukšteliu (nubrauktu) druskos, dėti po žiupsnį mairūnų ir bazilikų, taipogi žalumynų smulkintų, išmaišyti. Pilti į bulvių masę ir gerai išmaišyti.
7.
Imti didelę orkaitės skardą, ją iškloti kepimo popieriumi. Ant jo iškloti įdarą. Ant įdaro supilti bulvių masę.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
9.
Kol kepa, ruošiam padažą: grietinėlėje ištirpinti sviestą, įberti smulkintų žalumynų, truputį druskos ir maišant pavirti apie 1 min.
10.
Kai kugelis iškepa, norint suvynioti iš jo vyniotinį, sudėtingiausias darbelis jį gražiai ir saugiai išversti ant stalo. Sugalvojau taip (ir labai pasiteisino): susirasti nemažą rankšluostį, ar audinio gabalą, pasiimti kepimo popieriaus gabalą. Kepimo popierių uždėti ant kepinio. Ant kepimo popieriaus uždėti audeklą. Tolimiausią audeklo galą prispausti su skarda. Priešingą galą tvirti laikyti kartu su kepimo forma ir atsargiai, bet greitai versti ant stalo. Nulupti popierių (ant kurio kepė) nuo kepinio. Tuomet suvynioti, apačioje esančio popieriau pagalba. Geriau gaminį palaikyti keliolika minučių, kad susistovėtų - tikrai neatšals.
11.
Pjaustyti ir patiekti su padažu. Skanaus!