1.
Svogūną nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus, kepinti, pamaišant, kol suminkštės. Tuomet sudėti maltą vištieną, pakepinti, nuolat maišant ir suardant mentele stambesnius gabalėlius, kol vištiena iškepts. Tuomet sudėti pievagrybius ir kepinti, maišant, kol pievagrybiai susileis ir dalis skysčio nugaruos. Sudėti špinatus ir išmaišyti. Nukelti nuo kaitros.
3.
Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Suberti miltus, pamaišant kepinti 1-2 min iki miltai apkeps ir susiformuos tiršta "košelė". Dalimis pilti pieną kaskart labai gerai išmaišant (patogiausia šluotele), jog neliktų gumuliukų. Tada berti džiovintą raudonėlį ir dar pakaitinti ant vidutinės ugnies, kad padažas šiek tiek sutirštėtų, taptų kremiškas. Pagardinti druska ir pipirais.
4.
2-3 šaukštus balto padažo atsidėti, o likusį sumaišyti su vištiena bei pievagrybiais.
5.
Sūrį stambiai sutarkuoti. Trečdalį atsidėti lazanijos viršui.
6.
Kepimo indo dugną patepti trupučiu aliejaus arba sviesto, plonu sluoksniu paskleisti atsidėtą padažą. Dėti sluoksnį makaronų, ant jų paskleisti padažo nepaliekant sausų kraštelių. Pabarstyti sūrio. Ant viršaus dėti makaronų, vėl vištienos padažo. Taip sluoksniuoti iki baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis turėtų būti padažo - juo atidžiai aptepti lazanijos lakštus, jog neliktų sausų vietų.
7.
Kepimo formą uždengti dangčiu arba folija.
8.
Lazaniją dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių. Tada nuimti foliją, užbarstyti likusį tarkuotą sūrį, orkaitės temperatūrą padidinti iki 220 laipsnių ir pakepti dar apie 10-15 minučių iki sūris ištirps bei šiek tiek apskrus.
9.
Iškepusią lazaniją išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių pastovėti, kad sutvirtėtų.