1.
Kulšeles apvirti, vandenį nupilkite, nuplaukite ir pašalinkite odą.
2.
Į puodą pilame apie 2 l vandens, dedame kulšeles ir verdame, iki kulšelės suminkštės. Tuomet išgriebkite, nukaulinkite ir susmulkinkite. Dėkite atgal į sultinį.
3.
Grikius pamirkykite vandenyje.
4.
Susmulkinkite svogūną, česnaką, morką ir pakepinkite su sviestu.
5.
Brokolius susmulkinkite.
6.
Į puodą su sultiniu dėkite grikius, pasūdykite ir virkite, kol grikiai išvirs. Tai nutiks labai greitai. Dėkite kepintas daržoves, brokolius, berkite mėgstamų prieskonių ir virkite apie 10 min. Pačioje pabaigoje dėkite sūrį ir maišykite, kol ištirps.
7.
Dalį sriubos sutrinkite elektriniu trintuvu ir supilkite atgal. Galite sutrinti ir visą sriubą, bet patraukliau atrodo, kai matyti ir daržovės ir mėsos gabaliukai.
8.
Tiekiame su mėgstama duona ar bandelėmis. Ant viršaus galite pabarstyti sėklų mišinio, užsidėti grietinės. Viskas pagal poreikius.