Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg kopūstų
2 svogūnai
2 raudonos paprikos
1 kiaušinis
1 v. š. miltų
1 kg spanguolių
1 l vandens
1 v. š. cukraus
druska
aliejus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia reikia prie šio patiekalai specialiai pasiruošti spanguoles.
Spanguoles išrūšiuoti, nuplauti ir nusausinti.
1 litrą verdančio vandens sumaišyti su šaukštu druskos bei šaukštu cukraus, šiuo mišiniu užpilti spanguoles ir padėjus šaltai palikti pastovėti apie 20 dienų.
Blyneliams sutarkuoti kopūstus, susmulkinti svogūnus ir kubeliais supjaustyti paprikas.
Visas daržoves sumaišyti, įmušti kiaušinį, suberti miltus, paskaninti druska ir gerai išmaišyti.
Iš gautos masės suformuoti kukuliukus, dėti juos į įkaitintą keptuvę su aliejumi, paspausti mentele, kad gautųsi plokšti blyneliai ir vartant kepti, kol abi pusės gražiai apskrus.
Blynelius patiekti su išmirkytomis spanguolėmis.
Gardžių blynelių!