Kokosinis tortas su migdolų riešutais

AUTORIUS:
Aldona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kokosinis tortas su migdolų riešutais
Kokosinis tortas su migdolų riešutais
Kokosinis tortas su migdolų riešutais
Kokosinis tortas su migdolų riešutais
Autorius apie receptą: Puošnus ir labai gardus tortas. Puošnus ir labai gardus tortas. Aldona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
380 gramų kondensuoto pieno, saldinto
160 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (minkšto)
30 gramų kokoso drožlių (kepintų, sumaltų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
200 gramų kokosų kremo (naudojau "Santa Maria", 24% riebumo)
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų vandens
100 gramų migdolų (kepintų, sūdytų ir sumaltų)
60 gramų kokoso drožlių (kepintų)
40 gramų balto šokolado
6 gramai želatinos lapelių
Papildomai:
60 mililitrų kokosų pieno (sulaistymui, šilto, apytikriai)
pagal poreikį kokoso drožlių (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį pilti kondensuotą pieną, dėti sviestą, įmušti kiaušinius, dėti vanilę, berti druską ir išplakti iki purios masės. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
2.
Į dubenį su tešla suberti kokoso drožles, dar kartą permaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti.
3.
Kepimo formą (naudojau 16 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 150 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą su vėjelio funkcija. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
4.
Iškepusį biskvitą išimti, atvėsinti, apsukti plėvele ir dėt į šaldytuvą visai nakčiai. Labai gerai pjaunasi ir labai gero skonio.
5.
Kremui į dubenį dėti želatiną, užpilti vandens. Ir palikti 10 min iki kol išbrinks.
6.
Į puodą dėti kokosų kremą, pakaitinti, sudėti šokoladą ir ištirpinti. Sudėti želatiną ir išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Uždėti maistinę plėvelę tiesiai ant kremo, kad liestųsi. Dėti į šaldytuvą iki kol atvės.
7.
Į dubenį dėti maskarponę, atvėsusią šokolado ir kokoso kremo masę, suberti kokoso drožles ir išmaišyti.
8.
Į dubenį supilti grietinėlę, išplakti.
9.
Į dubenį su paruoštu kremu atsargiai sudėti grietinėlę ir išmaišyti.
10.
Biskvitą supjaustyti norimo storio lakštais. Lakštus aplaistyti kokoso pienu.
11.
Dėti biskvitą, tuomet uždėti kremo, paskirstyti per visą plotį. Pabarstyti migdolais. Vėl dėti biskvito lakštą, tepti paruošto kremo, pabarstyti migdolais ir taip sluoksniuoti iki kol visus biskvitus sunaudosite, tačiau kremo dar reikia pasilikti aptepimui.
12.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą visai nakčiai. Prieš tiekiant tortą aptepti kremu, apibarstyti kokoso drožlėmis.
Patarimai:
Gaminant kremą, želatiną galima keisti 50 g sviesto. Tik tokiu atveju, jau nereikės ir 250 ml vandens.
AUTORIUS: Aldona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital