1.
Pekino kopūsto apačią (pagrindą) įpjauti pusiau ir atskirti (ne pjauti, o atsargiai plėšti) kopūstą išilgai. Kiekvienos pusės apačią įpjauti dar pusiau, dar kartą perplėšti - turėsite iš viso 4 ilgas kopūsto dalis.
2.
Kelioms sekundėms panardinti į šaltą vandenį, praplauti, išimti ir kiekvieną lapą (nenuplėšiant) gausiai barstyti druska. Lapus šiek tiek paspausti, kad suminkštėtų ir geriau sugertų druską.
3.
Sudėti į indą ir kas pusvalandį vis apversti, kad tolygiai pasiskirstytų druska, iš viso 3 kartus (druskoje bus iš viso 2 valandas). Susidarys nemažai skysčio - taip ir turi būti.
4.
Šaltame vandenyje (400 ml) išmaišyti miltus. Kaitinti, kol užvirs. Maišyti, ir kaitinti dar kelias minutes, kol ims tirštėti. Palikti atvėsti.
5.
Morką supjaustyti plonomis juostelėmis, svogūnų laiškus ir svogūną smulkiai sukapoti.
6.
Česnaką ir imbierą smulkiai sutarkuoti arba sutrinti. Išmaišyti su svogūnų laiškais, svogūnu ir morkomis. Užpilti atvėsusį vandenį su miltais, dėti maltą aitriąją papriką, pilti žuvies padažą ir išmaišyti.
7.
Kopūstą perplauti po šaltu vandeniu, kad pasišalintų vandens perteklius. Tarp lapų paskirstyti ir įtrinti pasiruoštą masę.
8.
Kopūstus standžiai sudėti į didelį (aš naudoju 3 arba 5 litrų talpos) stiklainį, paspaudžiant, kad būtų kuo mažiau oro tarpų. Uždaryti guminiu dangteliu (jis išleidžia šiek tiek oro) ir palikti kambario temperatūroje įrūgti 1.5 - 4 dienas. Tikslus rauginimo laikas priklausys nuo patalpos temperatūros. Jei nammuose vėsu, galima statyti kiek arčiau radiatoriaus. Kiekvieną dieną pradaryti ir išleisti susidariusias dujas.
9.
Rūgstant Kimchi išskirs daugiau skysčio, jame turėtų būti ir paniręs kopūstas, jei reikia, šiek tiek paspausti, galima net paslėgti sunkesne lėkšte. Jei raugsite ilgiau nei porą dienų, labai svarbu, kad kopūstas būtų po skysčiu, kitaip paviršius gali pradėti pelyti.
10.
Po 1.5 paros jau galima atsipjauti gabalėlį ir ragauti, ar patinka skonis, jei norisi stipresnio skonio, palikti rūgti toliau. Kai Kimchi įrūgs iki patinkančio lygio, indą perkelti į šaldytuvą. Skanaus!