Autorius apie receptą:
Saldaus pieno sūris tokiam kepimo būdui ir skonių deriniui tinka tobulai. Patiektas su trupučiu rūgštesnės uogienės šis vos iš kelių ingredientų susidedantis gardumynas
Saldaus pieno sūris tokiam kepimo būdui ir skonių deriniui tinka tobulai. Patiektas su trupučiu rūgštesnės uogienės šis vos iš kelių ingredientų susidedantis gardumynas bus puikus desertas vakarienės pabaigai ar prie puodelio popietės kavos. Žinoma, jeigu mėgstate saldu-sūru skonio natas, galite rinktis ir tradicinį nesaldaus pieno varškės sūrį. (...daugiau)(...mažiau)
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas
saldaus pieno sūrio
2 šaukštai
medaus
1 šaukštelis
cinamono
(arba meduolių prieskonių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Medų sumaišykite su cinamonu (arba meduolių prieskoniais, jeigu norite šiek tiek įdomiau).
2.
Sūrį dėkite ant kepimo popieriaus. Jo virštų aptepkite medaus ir cinamono mištiniu.
3.
Sūrį dėkite į kepsninę (arba iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę) ir kepkite iki sūris suminkštės, o viršus gražiai paruduos.
4.
Iškepusį pjaustykite ir skanaukite!
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Jeigu kepate orkaitėje, likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos galite įjungti grilio režimą, jog viršus dailiai apskrustų.
•
Taip keptą sūrį tinka patiekti su rūgštelės turinčia uogiene, pvz. juodųjų serbentų ar bruknių.