1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių kepimo su ventiliatoriumi rėžimu.
2.
Biraus pado paruošimas. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps. Jeigu Jūsų medus kietas - tuomet šiame etape medų kaitinkite kartu su sviestu, kol taps vientisa mase.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus, meduolių prieskonius, cinamoną, vanilės aromatą ir žiupsnį druskos. Supilkite ištirpintą sviestą ir medų. Viską išmaišykite šaukštu arba rankomis, kol išeis lipnūs trupiniai. Jei matote, kad tešla sukibusi, įberkite dar miltų.
4.
20 cm diametro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Paruošta masę išklokite kepimo formos dugną kiek įmanoma aukštesnes sieneles. Man buvo likę 1 cm iki formos viršaus.
5.
Kepkite įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
6.
Kremui į didelį dubenį sudėkite graikišką jogurtą ir rikotos sūrį, supilkite skysta medų, suberkite cinamoną, meduolių prieskonius ir kukurūzų krakmolą. (Jeigu Jūsų medus kietas - tuomet šiame etape medų kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol ištirps, ir atvėsinkite). Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol matysite vientisą masę. Po kiekvieno lengvai išplakant, įmuškite kiaušinius. Supilkite grietinėlę, vanilės aromatą ir išmaišykite, kol išeis švelnus vientisos konsistencijos kremas.
7.
Paruoštą torto kremą tolygiai supilkite į kepimo indą su apkeptu pagrindu. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepimo su ventiliatoriumi rėžimu 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 C ir kepkite dar 40-50 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.
8.
Perkelkite tortą į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai, per naktį.
9.
Papuošimui į dubenį supilkite šaltą grietinėlę, vanilės aromatą, suberkite cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
10.
Kremą perdėkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir papuoškite tortą. Jeigu konditerinio maišelio neturite, tuomet kremą galite gražiai užtepti ant torto. Skanaus!