1.
Į prikaistuvį dėti sviestą, šokoladą ir ištirpinti.
2.
Sausainius sutrupinti, suberti į prikaistuvį su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Gerai išmaišyti.
3.
Paruoštą sausainių masę sudėti į torto formą, išlyginti per visą dugno plotą ir spaudžiant masę suformuoti kraštelius, kad apliptų formos šonai. Dėti į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
4.
Filadelfijos ir maskarponės sūrį sudėti į dubenį, įberti cukraus ir išplakti nedideliu greičiu. Įmušti po vieną kiaušinį ir kiekvieną kartą išmaišyti, tuomet sudėti grietinę.
5.
Ant paruošto pado suberti riešutus, supilti paruoštą sūrių masę, dugną ir kraštus apvynioti folija.
6.
Į aukštesnę kepimo skardą įpilti vandens, statyti formą su tortu. Turėtų apsemti iki pusės. Kepti įkaitintoje iki 120 C laipsnių temperatūros orkaitėje 70 minučių. Tuomet atvėsinti kambario temperatūroje ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
7.
Viršutiniam užpilui dubenėlį supilti vandenį, suberti želatiną, išmaišyti ir palaukti iki kol išbrinks apie 15 minučių.
8.
Į puodą supilti grietinėlę ir kelias minutes pakaitinti.
9.
Į storadugnį puodą suberti cukrų, pakaitinti kelias minutes iki rudumo, supilti karštą grietinėlę (atsargiai, nes putoja), tuomet įdėti sviestą, išmaišyti.
10.
Kai masė taps vientisa, sudėti sviestą, želatiną ir vaisių tyrę. Išmaišyti. Kai paruošta masė pravės, supilti ant torto viršaus. Palikti stingti bent kelias valandas.