Antį išvalome ir nuplauname.
Dubenėlyje sumaišome aliejų, čiobrelių, kmynų, druskos ir susmulkintus česnakus. Paruoštą aliejaus mišinį palaikome 10 minučių.
Nulupame bulves, morkas ir svogūnus. Bulves ir svogūnus pjauname į keturias dalis, morkas supjaustome taip pat stambiais gabalais, obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas. Viską suberiame į bendrą dubenį. Ant daržovių pilame aliejaus, beriame druskos, kmynų, čiobrelių ir rankomis išmaišome.
Imame antį ir gerai ją įtriname paruoštu aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įtrintą antį marinuojame bent valandą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame per vidurį antį, o aplink antį sudedame prieskoniuotas daržoves.
Kepimo indą su antimi ir daržovėmis dedame į orkaitę, kur kepame apie 1,2 valandos. Kad antis neišsausėtų, kas 15-20 minučių apipurškiame aliejumi.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)