1.
Į puodą supilti augalinį pieną, berti cukrų ir pašildyti iki kol cukrus ištirps. Atidėti atvėsti, kai atvės, įpilti aliejų, vanilės ekstraktą, įberti druską, berti miltus ir išmaišyti.
2.
Į dubenėlį berti sodą, pilti obuolių actą ir išmaišyti, supilti į dubenį su tešla.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną tešlos dalį įberti kakavos ir išmaišyti, į kitą tešlos dalį sudėti riešutų sviestą ir išmaišyti.
4.
Kekso formą (naudojau 24 cm ilgio) ištiesti kepimo popieriumi, šiek tiek sutepti aliejumi. Dėti kelis šaukštus tešlos su riešutų sviestu, tuomet dėti tešlos su kakava ir taip sluoksniuoti iki kol neliks tešlos. Tuomet mediniu iešmeliu permaišyti, kad gautųsi gražus marmurinis ornamentas.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C - 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 55 - 65 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus turi likti švarus.
6.
Kai keksas iškeps, palikti jį formoje iki kol visiškai atvės, tuomet atsargiai išimti.
7.
Viršui į dubenį dėti šokoladą, riešutų sviestą ir pašildyti garų vonelėje iki vientisos masės. Užtepti ant atvėsusio kekso, pabarstyti riešutais ir šokolado drožlėmis.