Autorius apie receptą:
Nuostabus gaivinantis desertas, kuris net ir snieguotą žiemos dieną prisiminimais nukels atgal į svaiginančią vasarą. Ir nors recepte naudojamos šilauogės, trešnės ir
Nuostabus gaivinantis desertas, kuris net ir snieguotą žiemos dieną prisiminimais nukels atgal į svaiginančią vasarą. Ir nors recepte naudojamos šilauogės, trešnės ir persikai, galite dėti viską, ką turite namie: įvairiausias uogas, citrusinius vaisius, obuolius, kriaušes. Vengti reikėtų tik ananasų ir kivių, nes jie gali trukdyti želatinai sustingti.
(...daugiau)(...mažiau)5 produktai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 mililitrų
kefyro
200 gramų
persikų
150 gramų
šilauogių
150 gramų
trešnių
3 šaukštai
klevų sirupo
20 gramų
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų ir palikti 15 min, kol išbrinks. Ištirpinti išbrinkusią želatiną. Man pasiteisinę tirpinimo būdai - karšto vandens vonelė, mikrobangų krosnelė arba karšto oro gruzdintuvė. Tirpinti tol, kol nebelieka grūdelių, neužvirinti. (arba tiesiog naudotis instrukcija ant pakelio).
2.
Vaisius supjaustyti gabaliukais, iš uogų pašalinti kauliukus, jei tokių yra. Viską sudėti į dubenį.
3.
Ten pat supilti ir kefyrą su sirupu, gerai išmaišyti. Želatiną supilti į kefyro masę ir dar kartą viską išmaišyti.
4.
Kekso formą iškloti maistine plėvele ir supilti visą masę, šiek tiek ją palyginti šaukštu įspaudžiant vaisių ir uogų gabaliukus.
5.
Palikau šaldytuve stingti per naktį.
6.
Kitą dieną išimti desertą iš maistinės plėvelės ir laikyti šaldytuve.