Autorius apie receptą:
Labai nesudėtingas ir skanus, tirštas slyvų džemas žiemai! Paruošti tikrai paprasta, su mažiau cukraus, nereikia lupti odelių! Receptą prieš kelis metus radau rusiškame
Labai nesudėtingas ir skanus, tirštas slyvų džemas žiemai! Paruošti tikrai paprasta, su mažiau cukraus, nereikia lupti odelių! Receptą prieš kelis metus radau rusiškame bloge ir juo labai džiaugiuosi!
(...daugiau)(...mažiau)
Diana
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo
slyvų
(naudojau kaukazines slyvutes, svoris be kauliukų)
1 kilogramas
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas nuplauti, palikti nudžiūti. Supjaustyti perpus, išimti kauliukus.
2.
Į puodą dėti sluoksnį slyvų, perpjautomis puselėmis į viršų. Berti cukraus, vėl dėti sluoksnį slyvų, vėl berti cukraus. Taip, kol baigsis slyvos ir cukrus. Palikti 2 - 3 valandoms pastovėti, kol išsiskirs sultys.
3.
Puodą su slyvomis kaitinti, kol užvirs. Nugriebti susidariusias putas ir virti apie 10 - 15 minučių. Paraugauti, ar patinka saldumas, jei reikia, berti dar cukraus.
4.
Palikti atvėsti. Sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu) su visomis odelėmis. Dar kartą užvirinti ir virti 15 - 20 minučių, iki norimo tirštumo.
5.
Išpilstyti į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Apversti stiklainius ir palikti atvėsti. Iš šio kiekio paruošiau 4 vnt. 0.5 litro talpos stiklainius džemo.Skanaus!
Apie geltonasias slyvutes- labai skanu, tik siemet , kai silta vasara, tai visi vaisiai daug saldesni, taigi cukraus pagal skoni, manau recepte truputi jo per daug. Bet cia pagal skoni. Aciu, pasidariau, nes mano sode sis augalas uzeme dideli plota, o turguje pirkti pavojinga, nes renkama is visokiu siukslynu. Taigi autoriui(ei) esu dekinga.O virdavau , tiesiog , nesutrindavau.
ATSAKYTI