1.
Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius. Riešutus pasmulkinu peiliu arba elektriniu trintuvu.
2.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pirną sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.
3.
Į varškės masę suberiu sausainius bei migdolo riešutus, gerai išmaišau, jog visi sausainiai tolygiai pasidengtų varškės mase.
4.
Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
5.
O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpintu šokoladu, karamele (ar pašildytu karamelizuotu kondensuotu pienu), pabarstyti smulkintais riešutais.
•
Kad varškės tinginys gerai sustingtų, varškę geriau rinkitės sausesnę - iš maišelių tinka tobuliausiai, bet iš kvadratinių pakelių irgi galima. Tik jokiu būdu nenaudokite kreminės varškės (būna parduodama kibirėliuose).
•
Vietoje sviesto nenaudokite margarino ar tepių riebalų mišinių, nes tinginys nesustings.