Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 dideli pievagrybiai
200 g mėsos faršo
1 svogūnas
0,5 citrinos
150 g Ementalio sūrio
1 šaukštas aliejaus
petražolių
druskos
juodųjų ir raudonų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Nuplaukite ir nudžiovinkite pievagrybius. Grybų kotelius nupjaukite ir smulkiai supjaustykite.
2. Išspauskite pusės citrinos sultis. Apšlakstykite pievagrybių kepurėles ir susmulkintus kotelius citrinų sultimis.
3. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Įkaitinkite keptuvėje augalinį aliejų. Maišydami pakepinkite svogūnus.
4. Į kepintus svogūnus sudėkite mėsos farsą (jis turėtų būti birus). Maišydami apkepinkite faršą su svogūnais. Į keptuve su svogūnais ir faršu suberkite smulkintus pievagrybių kotus, išmaišykite ir troškinkite uždengę dar 2-3 minutes ant mažos ugnies.
6. Pasūdykite, įberkite juodųjų ir raudonųjų pipirų. Sūrį su pjaustykite plonais kvadratėliais.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Nuplaukite ir apdžiovinkite petražoles. Nuskinkite lapelius ir smulkiai juos supjaustykite. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir sumaišykite smulkintas petražoles su įdaru.
8. Pievagrybių kepurėles užpildykite įdaru. Kepimo formeles ištepkite sviestu (grybus galima kepti ir keptuvėje). Sudėkite įdarytus pievagrybius į formeles. Kiekviena grybą uždenkite gabalėliu sūrio. Kepkite 15 min.
9. Įdarytus grybus patiekite karštus. Prie jų tinkamas garnyras - ryžiai.
Aš irgi kepu įdarytus pievagrybius. Labai skanu. Tik aš nenaudoju citrinos, o papaildomai į įdarą dedu morkų ir česnako skiltelę. Super skonis
ATSAKYTI