Grietininis varškės pyragas su trešnėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Grietininis varškės pyragas su trešnėmis
Autorius apie receptą: Kai pamačiau šaldytuve „tūnojančias“ ir vargstančias trešnes, supratau, reikia jas gelbėti ir kepti pyragą. Recepto šaltinis: Kai pamačiau šaldytuve „tūnojančias“ ir vargstančias trešnes, supratau, reikia jas gelbėti ir kepti pyragą. Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų varškės
10 šaukštų aliejaus
10 šaukštų pieno
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštas citrinų sulčių (arba acto, sodai nugesinti)
1 šaukštelis sodos
Užpilui:
600 gramų grietinės
400 gramų trešnių
4 vienetai kiaušinių
6 šaukštai vanilinio pudingo milteliai (arba bulvių krakmolo)
6 šaukštai cukraus
1 vienetas citrinų
1 šlakelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilame pieną, aliejų, cukrų, varškę. Sodą užpilti citinos sultimis ar actu, kol susuputos, sudėti į pieno mišinį. Viską gerai išsukame iki vientisos masės. Suberiame miltus, išmaišome. Tešla turi būti labai minkšta, nepadauginkite miltų, nes pagrindas bus kietas ir neskanus.
2.
Kepimo formą (naudojau 17*34 cm) išklojame kepimo popieriumi. Sudedame tešlą. Tešla išklojame dugną ir padarome kraštuose 3 cm aukščio bortelį.
3.
Užpilui į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilę ir šluotele lengvai paplakame. Įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame sultis. Sudedame grietinę ir pudingo miltelius, dar kartelį lengvai permaišome.
4.
Trešnes nuplauname, išimame kauliukus. Išdėliojame ant pagrindo. Užpilame užpilą. Jei mėgstate, galite pabarstyti kokoso drožlėmis.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
6.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir kelias valandas palikome šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital