Autorius apie receptą:
Labai skanūs ir paprasti saldainai. Naudokite nesaldintus kukurūzus (tuos pūstus, kur lazdelės, o ne pysrytiniai kukurūzų dribsniai).
Labai skanūs ir paprasti saldainai. Naudokite nesaldintus kukurūzus (tuos pūstus, kur lazdelės, o ne pysrytiniai kukurūzų dribsniai).
Silvija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
100 gramų
kukurūzų
(nesaldžių)
1 skardinė
kondensuoto pieno, saldinto
1 saujelė
riešutų
(bet kokie mėgiami tinka)
Papuošimui:
šiek tiek
kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kukurūzus susmulkinti – sutrupinti pirštais, malti mėsmale ar smulkintuvu nebūtina. Sumaišyti su kondensuotu pienu, išminkyti iki vientisos ir lipnios masės. Geriausia iš karto viso kondensuoto pieno nesupilti, o jį pilti pamažu, vis išmaišant, kad nepadauginti. Pastebiu, kad priklauso nuo kukurūzų rūšies, kiek tiksliai kondensuoto pieno reikia, nes kai kurie labiau sugeria, o kiti mažiau. Turi tiesiog pasidaryti formuojama masė.
2.
Suformuoti nedidelius rutuliukus, į kiekvieno vidų įdėti po riešutą. Jeigu nemėgstate riešutų, vietoje jų į vidų galite dėti ir po gabalėlį džiovinto vaisiaus. Saldainukus apvoliokite kokoso drožlėse.