Autorius apie receptą:
Skanūs ir lengvai pagaminami. O kai norisi paįdominti, į juos galima dar įmaišyti mėgiamų žalumynų, varškės, vištienos ar kaip tik sufantazuosite. Beje, šiuos kotletukus
Skanūs ir lengvai pagaminami. O kai norisi paįdominti, į juos galima dar įmaišyti mėgiamų žalumynų, varškės, vištienos ar kaip tik sufantazuosite. Beje, šiuos kotletukus galima kepti ir orkaitėje - ten kepant jie gaunasi kiek trapesni, bet irgi labai skanūs.
(...daugiau)(...mažiau)
Rimantė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
120 gramų
grikių
4 šaukštai
miltų
(grikių ar paprastų)
2 vienetai
kiaušinių
1 vienetas
morkų
1 vienetas
svogūnų
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grikius išverdame ir paliekame atvėsti. Galite drąsiai išvirti iš vakaro, tada kotletukus pasiruošite labai greitai.
2.
Keptuvėje ant trupučio aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Galima daržoves dėti ir nekepintas, bet su kepintomis man skaniau.
3.
Atvėsusius grikius sumaišome su pakepintomis daržovėmis, kiaušiniais ir miltais. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, galima dar įdėti mėgiamų prieskonių (labai tinka provanso žolelės ar žiupsnelis paprikos). Masė turėtų gautis tokia rankomis formuojame. Jeigu būtų per biri, įdėkite dar šiek tiek miltų.
4.
Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus ir kepame įkaitintoje keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, gražiai apkepdami iš abiejų pusių.