Autorius apie receptą:
Labai greiti ir skanūs pyragėliai iš lavašo. Ragaujame juos ir šiltus, ir šaltus. O ruošti galima ne tik su tokiu, bet ir kitokiu įdaru, pvz., kepintais obuoliais ar kriaušėmis,
Labai greiti ir skanūs pyragėliai iš lavašo. Ragaujame juos ir šiltus, ir šaltus. O ruošti galima ne tik su tokiu, bet ir kitokiu įdaru, pvz., kepintais obuoliais ar kriaušėmis, kumpiu ir sūriu - kaip tik sugalvosit! Beje, jei nepavyksta gražiai sulankstyti trikampėlių, galima tiesiog įdaro dėti į kvardato vidurį, užlenkti viršutinį ir apatinį kraštus, tuomet šoninius ir formuoti kaip lietinius su įdaru.
(...daugiau)(...mažiau)
Gražina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 lapai
lavašo
200 gramų
varškės
2 vienetai
kiaušinių
3 šaukštai
cukraus
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, papildomai galima įmaišyti razinų ar bananų gabaliukų.
2.
Lavašą supjaustyti pailgais stačiakampiais, ant vieno kampo dėti varškės įdaro, tuomet imti kitą lavašo galą ir iš horizontalios linijos lenkti į vertikalią, kad ten, kur yra varškės įdaras, susiformuotų trikampis, lavašą apversti, ir vis vartant lavašą vynioti aplink įdarą į trikampėlį. Jei toks lankstymos būdas skamba pernelyg sudėtingai, tuomet lavašą supjaustyti kvadratais, į vidurį dėti įdaro ir lankstyti vokelį, kaip formuojant lietinius su įdaru, pirmiausia į vidų užlenkti viršutinį ir apatinį kraštus, o tuomet iš šonų.
3.
Kepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus (arba sviesto, jis suteikia ypač puikų skonį), gražiai apkepant iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.