1.
Sviestą ištirpinti ir palikti truputį atvėsti. Varške, jei norite švelnesnio kekso, pertrinti, ypač jei naudojate sausesnę iš pakelių.
2.
Kiaušinius gerai išpalkti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti sviestą, išmaišyti. Įmaišyti varškę. Berti su kepimo milteliais persijotus miltus, druską, maišyti, kol neliks sausų gumulėlių.
3.
Uogas nuplauti, nuimti kotelius, nusausinti, supjaustyti ir įmaišyti į tešlą.
4.
Pilti į riebalais pateptą formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepęs, patikrini mediniu pagaliuku, jei ištraukus jis aplipęs tešla, kepti dar 10 minučių ir tikrinti pakartotinai.
5.
Glajui galima 150 gr cukraus pudros išmaišyti su keliais šaukštais šilto pieno, kol bus gan tiršta košelė ir paskirstyti ant kekso. BEt labai skanu ir be jo!