Autorius apie receptą:
Kai šviežių vaisių ir uogų jau nėra, bet šaldytuve randame uogienės, ją puikiai galima panaudoti iškepant šį pyragą. Pyragas paprastas ir skanus, o uogienę galima naudoti
Kai šviežių vaisių ir uogų jau nėra, bet šaldytuve randame uogienės, ją puikiai galima panaudoti iškepant šį pyragą. Pyragas paprastas ir skanus, o uogienę galima naudoti kokią tik mėgstame. (...daugiau)(...mažiau)Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų
miltų
350 gramų
uogienės
250 gramų
cukraus
3 vienetai
kiaušinių
150 gramų
sviesto
(atšaldyto)
1 šaukštelis
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, cukrų, įmušti kiaušinius ir įtarkuoti atšaldytą sviestą. Viską gerai išminkyti.
2.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą ir laikyti apie 1-2 valandas.
3.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, naudoti 26 centimetrų skersmens formą su atsegama sienele. Atšalusią tešlą sutarkuoti į paruoštą formą. Užpilti sluoksnį uogienės ir užtarkuoti likusią tešlą.
4.
Kepti pyragą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Kepu,atrodo nekyla,gal mažai kepimo miltelių pagal tokį kiekį miltų?
ATSAKYTI
Vida
2020-01-29 00:48
Šis pyragas ir neturėtų kepdamas ženkliai pakilti. Jis tokio trapesnio, miltingesnio tipo, kokie dažniausiai ir būna trupininiai pyragai. Skanus beje, aš dar dedu varškės šalia uogienės
ATSAKYTI