Puode sumaišykite pieną ir prieskonius: cinamono lazdeles, vanilės ankštį ,gvazdikėlius, muskato kevalus - ir pastatykite ant mažiausios ugnies 5 minutėms.
Tuo tarpu, sumaišykite trynius ir cukrų dideliame dubenyje ir suplakite šluotele iki vientisos masės.
Pieną užvirkite ir pamažu įplakite jį į trynių mišinį. Grąžinkite mišinį į puodą. Virkite virš vidutinės ugnies, pastoviai maišydami mediniu šaukštu, 2-3 minutes, arba kol puta sumažėja ir mišinys sutirštėja (jis turėtų lipti prie šaukšto). Neužvirkite!.
Perkoškite mišinį į didelį indą ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Supilkite romą, brendį, grietinėlę, vanilę ir muskatą.
Padėkite gėrimą į šaldytuvą bent 2 valandoms, geriausiai nakčiai.
Prieš patiekiant, pabarstykite muskatu.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)