Autorius apie receptą:
Šį džemą kartosiu ir kitais metais - jis nuostabus.
Šį džemą kartosiu ir kitais metais - jis nuostabus.
Jurgitos receptai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
kaukazinių slyvučių
(geltonųjų)
1 kilogramas
cukraus uogienėms
8 vienetai
bananų
100 mililitrų
vandens
1 šaukštelis
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš slyvučių išimti kauliukus.
2.
Į puodą berti slyvas, cukrų ir įpilti vandens. Virti ant vidutinės kaitros vis pamaišant iki kol slyvos suminkštės.
3.
Bananus nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, suberti į puodą su slyvomis, įberti cinamoną. Pavirti viską dar iki kol bananai suvirs ir masė ims tirštėti.
4.
Stiklainius gerai išplauti ir sterilizuoti - skardą iškloti rankšluosčiu ir pastatyti stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Išvirusią masę sutrinti elektriniu trintuvu ir išpilstyti į stiklainiukus, užsukti dangteliais. Palikti kambario temperatūroje atvėsti, o tuomet laikyti tamsioje ir šaltoje vietoje.
Patarimai:
•
Iš šio kiekio pavyks paruošti 7 stiklainiukus po 250 ml.