Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai erškėtuogių,
1 stiklinė vandens
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.
Regna, tokį receptą (su 1 lašu vandens) mums buvo atsiuntę skaitytojai. Bet labai teisingai pastebėjote. Gal visgi skaitytoja suklydo nurodydama kiekį, iš savo kulinarinės patirties matau, jog iš tokių ingredientų gautųsi karamelė, o ne sirupas. Pataisiau recepte vandens kiekį į vieną stiklinę, iš tiek jau sirupas turėtų gautis, o jei matysite, kad vis tiek per daug karamelizuojasi, įpilkite vandens truputį daugiau.
ATSAKYTI
regna
2009-09-29 13:06
Susiruošiau,virti erškėtuges.
Perskaičiau receptą ir iškilo neaiškumas,kaip reikia,tik vieno lašo vandens.
Prašau pakomentuokite.
Dėkoju.
ATSAKYTI