1.
Vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų ir druską supilti į puodą ir užvirti. Sumažinti ugnį iki vidutinės, nenuimant puodo nuo viryklės, suberti miltus ir intensyviai maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
2.
Nukelti puodą nuo viryklės, palikti apie 4 minutes atvėsti. Po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat lėtai maišyti. Tešla turi būti minkšta, blizganti, elastinga, bet tvirta, pakankamai gerai laikanti savo formą. Todėl žiūrėkite, kiek reikia kiaušinių, jei tešla jau reikiamos konsistencijos, daugiau kiaušinių nedėkite. Man užteko 3. Jei įmušėte per daug kiaušinių, ją dar šiek tiek pakaitinkite maišydami, kad ji taptų tirštesnė.
3.
Į keksiukų formą dėti po šaukštą tešlos. Kepti 210 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Kai jie pradeda ruduoti ir susidaro plutelė. sumažinti ugnį iki 180 C laipsnių ir kepti dar apie 10 minučių. Išjungti orkaitę ir palikti eklerus atvėsti neatidarius durelių apie 20 - 30 minučių.
4.
Kremui grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su tirpintu šokoladu. Sudėti kremą į konditerinį švirkštą ir pripildyti eklerus. Viršų apšlakstyti juodu šokoladu.