Autorius apie receptą:
Jei visas internetas "ošia", kokie skanūs vaisių saldainiukai, žinoma, neatsispyriau ir aš... Pasigaminau. Beje, man visuomet smalsu išbandyti kažką naujo, bet receptu
Jei visas internetas "ošia", kokie skanūs vaisių saldainiukai, žinoma, neatsispyriau ir aš... Pasigaminau. Beje, man visuomet smalsu išbandyti kažką naujo, bet receptu dalinuosi tik tuomet, jei patiekalas man patinka. Tai va, pagaliau vaisių saldainiukai pagaminti, įvertinti teigiamai, tad belieka receptuku pasidalinti su jumis. Vaisinių saldainių skonius galite gaminti labai įvairius, kokie tik jums patinka. Aišku, kai dabar pilna obuolių, tai aš gaminau saldainius su obuoliais, o papildomai dėjau spanguolių, kurios labai tiko. Skonis 10 balų iš 10. Tiesa, svarbiausia mano vertintoja Godutė jų dar neragavo, bet labai tikiuosi, kad patiks
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
0.5 kilogramo
obuolių
150 gramų
cukraus
100 gramų
spanguolių
1 šlakelis
vandens
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti.
2.
Į puodą sudėti obuolius, spanguoles, suberti cukrų, įpilti vandens ir virti. Vis pamaišant virti apie 20 minučių.
3.
Tuomet išvirusius obuolius ir spanguoles sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Į džiovinimo aparatą patiesti kepimo popieriaus, dėti paruoštos masės ir paskirstyti nestoru sluoksniu. Man pavyko paruošti 2 lentynas.
5.
Džiovinti 65 laipsnių temperatūroje 6 valandas.
6.
Išdžiovintą vaisinę masę nuimti nuo popieriaus, supjaustyti juostelėmis ir susukti. Laikyti popieriniuose maišeliuose.
Patarimai:
•
Galima džiovinti ir orkaitėje. Reikėtų džiovinti iki 50 - 70 laipsnių temperatūros orkaitėje, truputį pravėrus dureles. Laikas priklauso nuo pasirinktų vaisių ir uogų bei orkaitės. Džiovinti reikėtų 6 - 8 valandas. Daugiau apie džiovintų juostų gaminimą galima pasiskaityti čia.