Autorius apie receptą:
Jais gardinu beveik visus savo patiekalus. Kai jų neturiu, jungiu džiovyklę ir gaminu. Beje, paprikos prieskonius galite pasigaminti bet kada, t.y. ir žiemą. Bet man patinka šiuos
Jais gardinu beveik visus savo patiekalus. Kai jų neturiu, jungiu džiovyklę ir gaminu. Beje, paprikos prieskonius galite pasigaminti bet kada, t.y. ir žiemą. Bet man patinka šiuos prieskonius gaminti rudeniop, kada paprikas, morkas gali nusipirkti pas ūkininkus, šviežias ir ekologiškas.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai
morkų
2 vienetai
paprikos
1 pundelis
petražolių
1 pundelis
krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paprikas supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine tarka. Nuo krapų ir petražolių nupjauti kotelius.
2.
Ant džiovyklės patiesti kepimo popierių, į apatinę lentyną sudėti paprikas, į antrą lentyną sudėti morkas, o viršutinėje lentynoje paskirstyti petražoles ir krapus.
3.
Džiovinti 55 C laipsnių temperatūros džiovyklėje visą naktį.
4.
Išdžiovintas daržoves suberti į dubenį ir susmulkinti elektriniu smulkintuvu arba kavamale. Man patinka prieskoniai stambesni, bet galite malti ir smulkiau.
Patarimai:
•
Džiovinant reikia lentynėles sukeisti vietomis, kad daržovės tolygiai džiūtų.
•
Iš šio ingredientų kiekio paruošite 125 ml indelį prieskonių.