Autorius apie receptą:
Tobulo aromato duonos aliejus. Šį aliejų visiškai nesudėtinga paruošti, o suteikia nepakartojamą papildomą skonį troškiniams ir kitiems mėgstamiems patiekalams.
Tobulo aromato duonos aliejus. Šį aliejų visiškai nesudėtinga paruošti, o suteikia nepakartojamą papildomą skonį troškiniams ir kitiems mėgstamiems patiekalams.
Tomas Rimydis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų
juodos duonos
20 gramų
česnako
300 gramų
aliejaus
20 gramų
raudonėlio
pagal skonį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duoną supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į skardą.
2.
Česnaką nulupti ir jo skilteles padėti ant duonos.
3.
Skardą su duona dėti į įkaitintą iki 190 C - 200 C laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 - 15 minučių.
4.
Į elektrinį plaktuvą sudėti duoną su česnaku, raudonėlį, supilti alyvuogių aliejų. Pagardinti pipirais, druska. Plakti apie 15 minučių.
5.
Perkošti per tankų sietelį.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Šį aliejų galima naudoti kelias savaites laikant šaltai.