Autorius apie receptą:
Sodraus skonio, kupinas šokolado, o svarbiausia - drėgnas viduje. Apie tokį, tobulai iškeptą pyragą svajoja visi šokolado gerbėjai. Nors aš tokia ir ne esu, tiesiog nemėgstu
Sodraus skonio, kupinas šokolado, o svarbiausia - drėgnas viduje. Apie tokį, tobulai iškeptą pyragą svajoja visi šokolado gerbėjai. Nors aš tokia ir ne esu, tiesiog nemėgstu juodo šokolado, bet gabalėlį su malonumu suvalgiau ir aš. Užtruksite gaminat apie 15 min + laikas, kol pyragas keps + laikas, kol pyragas pravės. Receptą radau "Ievos receptai" svetainėje .
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų
juodojo šokolado
3 vienetai
kiaušinių
150 gramų
sviesto
150 gramų
cukraus
90 gramų
kvietinių miltų
4 šaukštai
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą su šokoladu.
2.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
3.
Trynius išsukame su cukrumi.
4.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kakava. Juos įsijojame į kiaušinių trynių masę. Supilame pravėsusią sviesto ir šokolado masę. Gerai išmaišome.
5.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai šaukštu įmaišome į tešlą.
6.
Aš naudojau kvadratinę kepimo formą 20 cm kraštinės. Ją išklojame kepimo popieriumi. Supilame paruoštą tešlą.
7.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18 – 24 min. Laiką reikia stebėti, nes labai daug priklauso ir nuo orkaitės. Šokoladinis pyragas viduje turi būti minkštas ir drėgnas. Kepimo procesą reikėtų tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus per vidurį ir ištraukus. Jei pagaliukas aplipęs šlapia tešla dar reikėtų pakepti, jei ištraukus, pagaliukas šiek tiek apsivėlęs tiršta tešla, pyragas puikiai iškepęs, tačiau jei ištraukus pagaliukas visiškai sausas – pyragas jau perkepęs ir prarado visą savo žavesį.
8.
Pyragą atvėsiname ir tada pjaustome gabalėliais. Patiekiau su plakta grietinėle ir avietėmis.