1.
Baklažaną supjaustome 2 - 3 milimetrų storio riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame pastovėti. Baklažanų riekeles nusausiname popieriniu rankšluostėliu.
2.
Pomidorus ir cukinijas supjaustome panašaus storio riekelėmis, kaip pjaustėme baklažanus.
3.
Padažui įkaitintame aliejuje apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką, tada dedame kubeliais supjaustytą papriką ir dar truputį pakepiname, kol paprika suminkštės. Sudedame konservuotus pomidorus, šiek tiek baziliko, šiek tiek petražolių ir viską patroškiname apie 15 minučių. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
4.
Padažą supilame į indo, kuriame ruošime troškinį, dugną. Inde ant padažo sluoksniuojame cukiniją, baklažaną, pomidorą ir t. t., kol užpildome visą indą. Ant viršaus pabarstome šiek tiek petražolių, smulkiai kapoto česnako, druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių ir apšlakstome aliejumi.
5.
Indą sandariai uždenkite dangčiu, kepimo popieriumi arba folija ir dėkite į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie valandą, likus 10 - 15 minučių iki kepimo pabaigos indą galima atidengti, kad daržovės truputį apskrustų. Į pabaigą apibarstome žalumynais. Taip pat labai tinka tarkuotas kietasis sūris.