Autorius apie receptą:
Puikiai tiks užkandžiams, dovanoti ar tiesiog skanauti, kai norisi kažko saldesnio. Pasigaminti tikrai nėra sunku, o skonis labai geras.
Puikiai tiks užkandžiams, dovanoti ar tiesiog skanauti, kai norisi kažko saldesnio. Pasigaminti tikrai nėra sunku, o skonis labai geras.
Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų
migdolų
130 gramų
cukraus
3 šaukštai
vandens
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti keptuvę, suberti migdolus ir gerai pašildyti, tuomet nukelti nuo kaitros, bet iš keptuvės neišimti, kad būtų šilti.
2.
Į kitą keptuvę pilti vandenį ir suberti cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps, vis pamaišant.
3.
Kai cukrus ištirps, kaitinti toliau ir stebėti, kol pradės tirštėti, tai pastebima pagal burbuliukus, jie pasidaro tokie „sunkūs“.
4.
Išjungti kaitrą ir iš karto suberti riešutus, gerai išmaišyti (maišymas neturi trukti ilgai). Riešutus suberti ant ištiesto kepimo popieriaus, jei sulips – atskirti ir laukti, kol atvės.
5.
Atvėsusius riešutus sudėti į sandariai uždaromą stiklainį.