1.
Į dubenį supilti pieną, vandenį, suberti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti kelias minutes pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi. Tuomet suberti druską, supilti aliejų, kiaušinį ir išmaišyti. Nuolat vis gerai išmaišant dėti po 2 šaukštus miltų. Tešla turi būti nemaloniai lipni.
2.
Tešlą išminkyti elektriniu maišytuvu su tešlos minkymo kabliais pilant sviestą. Tešla turi būti lipni, bet elastinga. Palikti tešlą pakilti.
3.
Įdarui jautieną sukapoti. Svogūną susmulkinti. Į dubenį dėti jautieną, svogūną, berti pipirus, druską, rūkytos paprikos miltelius, kalendrą. Išmaišyti.
4.
Pakilusią tešlą pabarstyti miltais, perminkyti. Ir dar palikti kilti 2 minutes.
5.
Tuomet iš paruoštos tešlos padaryti apvalų blyną, per vidurį dėti įdaro, kraštus suspausti viršuje, tuomet pirštais spaudinėjant tešlą, paskirstyti įdarą ir suformuoti norimo storio kepinius. Per vidurį būtinai padaryti vieną ar kelias skylutes.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti paruoštą chačiapurį ir kepti įkaitintoje iki 220 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių iki kol apskrus. Kai iškeps, išimti iš orkaitės ir viršų aptepti sviestu.
•
Svanetijos druska yra speciali gruziniška druska su kalendra, aitriąją paprika, gruzinišku šafranu, česnaku, chmeli suneli mišinys, iki 40% mineralinės druskos. Jei neturite šios druskos, naudokite paprastą ir pagal skonį pagardinkite kitais prieskoniais.