1.
Iešmelius pamerkti į vandenį, kol ruošite lašišą, išmirkę iešmeliai mažiau svils.
2.
Nuo lašišos filė nuimti odą, supjaustyti stambiais kubeliais.
3.
Į indelį įspausti česnaką, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti geltonos žievelės dalies, berti druską, pipirus, žoleles, pilti aliejų. Išmaišyti. Sudėti lašišos kubelius, išmaišyti, kad gabalėliai tolygiai pasidengtų marinatu. Palikti marinuotis apie valandą, bet jei neturite laiko, galima kepti ir iš karto.
4.
Lašišos kubelius mauti ant iešmelių, dėti į kepimo formą taip, kad į kraštus remtųsi tik iešmelių galai, o lašišos gabalėliai "kabėtų" ore. Aš tam naudoju stiklinę kepimo formą, jei neturite tinkamo dydžio formos, galima suglamžyti folijos gabalą į volelį, ir naudoti kaip atramą iešmeliams, ar dėti ant grotelių.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 minutes. Tada iešmelius apversti ir kepti dar 4-5 minutes. Kepti galima ir keptuvėje, geriausia grilio.
6.
Skanu valgyti su ryžiais ar daržovių salotomis. Tiekiant, tinka pabarstyti šviežiais žalumynais, pvz. krapais ar petražolėmis.