Autorius apie receptą:
Vakarienei bulviniai rageliai su sūrio įdaru. Šiuos bulvinius ragelius visad darau pagal šį receptą, kaip ir žemaičių blynus, didžkukulius, ragelius.
Vakarienei bulviniai rageliai su sūrio įdaru. Šiuos bulvinius ragelius visad darau pagal šį receptą, kaip ir žemaičių blynus, didžkukulius, ragelius.
Lina Petraitienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas
bulvių
(virtų)
200 gramų
sūrio
(apytikriai)
120 gramų
krakmolo
1 vienetas
kiaušinių
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves sumalti, sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su bulvėmis suberti krakmolą, įmušti kiaušinį ir suminkyti iki vientisos masės.
3.
Sūrį susmulkinti.
4.
Iš paruoštos masės imti gabaliuką, daryti paplotėlį, per vidurį dėti sūrio ir suformuoti ragelius.
5.
Į gilią keptuvę ar puodą pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti suformuotus ragelius ir kepti iki kol apskrus ir iškeps. Patiekti su sviesto ir grietinės padažu.
Patarimai:
•
Padažui į keptuvę dėti apie 50 g sviesto, ištirpinti ant nedidelės ugnies, sudėti 100 g grietinės ir išmaišyti. Pagardinti druska ar mėgstamais prieskoniais.