1.
Dilgėles perinkite, nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Po kelių minučių nukoškite, nuspauskite vandenį ir supjaustykite smulkiai.
2.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotą morką ir smulkintą papriką. Apkepinkite, kol daržovės suminkštės.
3.
Sudėkite dilgėles, makaronus arba ryžius ir užpilkite sultiniu. Sultinio turi būti tiek, kad apsemtų visas daržoves. Jei mėgstate skystesnes sriubas, sultinio pilkite daugiau. Virkite, kol daržoves ir makaronai išvirs.
4.
Sriubą užbalinkite grietinėle, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir viryklę išjunkite. Sriubą uždenkite ir palikite kelias minutes pastovėti.