1.
Tešlai į dubenį pilti pieną, įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir cukraus, gerai išmaišyti.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ir pilti nedidelį samtelį tešlos, šiek tiek pavartant keptuvę paskirstyti tešlą per visą plotį, pakepti apie minutę, apversti ir apkepti kitą pusę.
3.
Įdarui rūkytą vištieną, sūrį ir agurkus supjaustyti nedideliais gabaliukais, suberti į dubenį ir išmaišyti.
4.
Į blyno vidurį dėti gerą šaukštą paruošto įdaro, susukti blynelį.
5.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, į lėkštę įberti džiūvėsėlių.
6.
Susukta blynelį pamirkyti kiaušinio plakinyje, tuomet apvolioti džiūvėsėliuose.
7.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, dėti blynelius ir trumpai apkepti iš abiejų pusių.
8.
Blynelius tiekiau su grietinėlės ir pievagrybių padažu.
•
Vietoje rūkytos vištienos galima naudoti kumpinę dešrą, kepenėlių paštetą, ruošti pievagrybių įdarą.
•
Iškeptus blynelius su paruoštu įdaru galima sudėti į šaldymo maišelį ir užšaldyti. Kai reikia, ištraukti ir atitirpinti kambario temperatūroje, tuomet apkepti.