1.
Medų dedame į prikaistuvį ir pakaitiname. Kai medus užvirs, verdame apie 5 - 7 minutes, kol taps tamsios gintaro spalvos. Tada į medų dedame sviestą, maišome, kol ištirps. Nukeliame nuo viryklės. Į karštą medų sudedame prieskonius, išmaišome ir palikame atvėsti.
2.
Kiaušinius ir cukrų išplakame, kol masė pabals ir jos tūris patrigubės. Po truputį supilame medaus mišinį ir išplakame. Įmaišome grietinę. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišome.
3.
Kepimo popieriumi išklojame dvi kepimo formas, šonus patepame sviestu. Padaliname tešlą į dvi kepimo formas.
4.
Kepame biskvitus iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių, arba kol pakils ir iškeps. Iškeptus biskvitus išimame iš orkaitės ir atvėsiname. Vėliau perpjauname kiekvieną biskvitą į dvi dalis. Likusius trupinius paliekame papuošimui.
5.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti. Palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
6.
Graikišką jogurtą sumaišome su natūraliu jogurtu. Įtarkuojame citrinos, apelsinų žievelės, įpilame vanilės, citrinos sulčių, įdedame cukraus pudros. Viską išmaišome. Plona srovele supilame į kremą šiek tiek pravėsusią želatiną. Kremą gerai išmaišome. Galima trumpam įdėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti.
7.
Į torto formą dedame vieną biskvitą, užtepame kremo, išlyginame, dedame kitą biskvitą. Taip sluoksniuojame, kol sutepsime visą tortą.
8.
Suteptą tortą dedame į šaldytuvą, geriausiai nakčiai, kad skoniai susidraugautų. Aptepame plakta grietinėle. Pabarstome trupiniais, kurie liko nuo biskvitų pjaustymo. Man dažniausiai biskvitai iškepa su viršūnėle, aš ją nupjaunu, šį kartą sutrupinau ir apibarsčiau tortą. Puošiau apelsino griežinėliais, spanguolėmis ir rozmarinu.